Wat is een sedumdak?

Een sedumdak, wordt ook wel een vegetatiedak of groendak genoemd. Het is een dak met begroeiing van lichte en warmtebestendige vegetatie als sedum-, mos-, gras- en kruiden.
De begroeiing ontwikkelt zich tot een plantengemeenschap die zichzelf in stand kan houden met een minimum aan onderhoud. Bovendien blijft uw dak het hele jaar mooi groen.

Is uw dak geschikt?

Deze groene dakbedekking heeft een relatief dunne opbouw waardoor het op veel daken toepasbaar is. In principe is de aanleg van een sedumdak mogelijk op de meeste vlakke, hellende en schuine daken. Het dak moet voorzien zijn van een waterafvoer en worteldichte dakbedekking.

De vele voordelen van een sedumdak

Een sedumdak isoleert erg goed en levert een flinke besparing op de stookkosten op. Bovendien zorgt het ervoor dat de dakbedekking langer meegaat en dus minder snel vervangen hoeft te worden. Daarom blijkt het ook erg interessant voor bedrijven. Het aanleggen van een sedumdak ofwel groendak is een investering die op termijn zeker weer wordt terugverdient.

Subsidie op uw groendak

In Nederland zijn er steeds meer gemeenten, waaronder veel grote steden, die het belang van meer groen en duurzaamheid inzien. Zij geven subsidie op de aanleg van groene daken. Informeer bij uw gemeente naar de mogelijkheden of kijk op www.energiesubsidiewijzer.nl.

De opbouw van een sedumdak

Bij de aanleg van deze vegetatiedaken maken wij gebruik van de producten van een grote producent en specialist in groendaksystemen. Deze vormen de ideale ondergrond voor uw groendak. Een ingenieus multifunctioneel drainagesysteem zorgt voor opslag van water voor droge periodes en bescherming van de vegetatie. Tegelijk voorkomt het waterdruk tegen het dakbedekkingssysteem. Wanneer de dakbedekking niet wortelwerend is, wordt een wortelwerende laag aangelegd.
De onderlaag van een groendak is hetzelfde, in de opbouw van vegetatie zijn diverse mogelijkheden in zowel keuze qua beplanting als wijze van beplanting. Dit kan middels pluggen of matten. U kunt altijd contact opnemen voor advies en een oriënterend gesprek.
Onze ervaring en de technische knowhow van onze leveranciers zorgt voor een optimale aanleg.

Maak van uw bedrijfspand
een duurzaam visitekaartje