Wat is een groene gevel?

Een groene gevel is een verticale plantenwand. Een verticale tuin die weinig oppervlakte in beslag neemt met een groots effect. Het is op bijna iedere muur, zowel binnen als buiten toepasbaar.

Aanleg en opbouw en onderhoud

Een groene gevel wordt opgebouwd uit lichtgewicht panelen met hydrocultuur voor behoud en verzorging van de beplanting. Qua beplanting is er veel mogelijk bij een groene gevel. Er is een ruime keus van geselecteerde planten, grassen en kruiden. Op basis van de wensen van de klant wordt er een plan voor de aanleg gemaakt.

Er zijn verschillende systemen om een groene gevel aan te leggen

Door een geïntegreerd irrigatiesysteem wordt de groene gevel van water en voeding voorzien.
Daarnaast heeft het nog wel verzorging en onderhoud nodig.

Voordelen

Behalve dat een groene wand prachtig is om te zien, heeft het vele ecologische voordelen en is draagt het bij aan een betere leefomgeving.
Binnen de stad kan het door de vele bebouwing warmer worden dan buiten de stad. De verkoelende werking van groene gevels draagt bij aan het terugdringen hiervan. Planten nemen luchtverontreinigende deeltjes op en zorgen dus voor een schonere lucht. Bovendien draagt het bij aan de biodiversiteit.

Subsidie op uw groene gevel

Ook voor groene gevels geldt dat veel gemeentes deze toepassing stimuleren. Zij zien het belang in van meer groen en duurzaamheid. Daarom wordt hier in diverse gemeentes een subsidie aan toegekend. Informeer bij uw gemeente naar de mogelijkheden of bekijk de website www.energiesubsidiewijzer.nl.

Maak van uw bedrijfspand
een duurzaam visitekaartje